1.7.15

Promosi Hawa Instant

Assalamualaikum..

Dah beli tudung raya ke kesayangan semua dekat sini? Kalau belum jom jamu mata tengok SINI, kot ada yang terbekenan ke kan.

Yang pastinya dengan harga hanya RM39, shawl ni bakal memenuhi citarasa dan gaya anda kerana:

-Tidak perlu di iron
-Tidak perlu menggunakan pin
-Sangat mudah dipakai
-Labuh, memenuhi syariat dan solat ready


Tengoklah iolls kat atas ni, elok je encik asbeng kata nak pergi servis kereta, laju je cakap nak ikut sebab tahu boleh bersiap dengan cepat. Tak payah nak tunggu aku kelam kabut menggosok lah, nak lilit-lilit adjust labuh lah..lepastu kadang muka pulak tak jadi terkelepek sana sini.

Dah ada Instant Hawa ni, terus je sarung..zapzupzas 5 saat je dah siap. So kalau ada keberanian nak mencuba, janganlah segan-segan untuk whatsapp ye!!

Whatsapp je... :)
0192633464


24.6.15

Jom Shopping Hawa Instant Shawl!

Assalamualaikum..

Hai dearies! Jom beli instant shawl dekat Ellma Hijab. Dijamin puas hati dan mudah digayakan. 

 --Dengan size seperti wide shawl yang pastinya lebih labuh dan menutup aurat -
--Tidak perlu menggunakan pin-
--Dan pastinya sangat mudah digayakan-
--Tidak perlu digosok-
--Terdapat 12 pilihan warna-

ACTUAL PRICE : RM49 each (exclude postage)
PROMO PRICE: RM 39 each (exclude postage)
MATERIAL : LYCRA
MEASUREMENT : 2.0mx0.7m


HOW TO PLACE ORDER:
Whatsapp / Telegram
0192633464






Nak tengok lebih lanjut jomlah ke page Ellma Hijab ^_^


23.6.15

Jom Shopping Raya!

Assalamualaikum..

Hai kesayanganku semua! Dah shopping raya ke? Meh beli shawl dekat aku meh. Baru nak berjinak-jinak berkecimpung dalam bidang perniagaan ni. Baru tu maksudnya harini lah. Huahua. So mehla cuci-cuci mata tengok koleksi jubah dan instant shawl yang ioll jual.

Jom tengok SINI tau.




Antara koleksi yang anda boleh tengok dekat sana. Jemputlah like ye page tersebut ;p

InshaaAllah akan update handsocks murah-murah dalam masa terdekat ni. Thanks singgah baca. Mmuahh ;*

11.5.15

Jodoh Dan Kita

Assalamualaikum..

Beberapa hari lepas berpeluang mendengar keluhan hati seorang sahabat tentang betapa beratnya dugaan yang dia hadapi untuk mendapatkan jodoh. Kerana faktor umur yang makin laju bergerak dah hampir meninggalkan zaman 20-an.

Memang aku faham situasi tu. Aku sendiri berkahwin ketika umur aku 27 tahun. Sebelum nak sampai ketahap itu, rasa bebal dan sebal dah hati dan telinga ni menadah setiap pertanyaaan.

"Bila nak kahwin?"

"Ehh taknak kahwin ke?" atau....

"Tak teringin ke nak kahwin?" atau..soalan yang paling cepumas sekali, soalan berbaur perbandingan daripada ibu rakan2 lain.

"Eh shima ni bila nak kahwin,  anak sipolan dah nak masuk 2 orang dah, shima bila lagi?"

Sehingga setiap kali musim perayaan aku rasa macam malasnya nak berkunjung kerumah sesiapa. Kalau manusia biasa yang normal, siapalah tak teringin nak kahwin. Macam dugaan aku sendiri, banyak habiskan masa dengan belajar. Sesetengah orang lain pulak memang jodohnya belum sampai. Dugaan dan ujian Allah untuk tiap insan tu tak sama. Tak perlu kot aku rasa nak pertikaikan.

Ketika ini aku bersyukur sudah bersuami, sudah tidak perlu memikirkan soal jodoh. Namun mulut manusia, hati manusia tidak pernah puas. Bila dah berkahwin, soalan lain pulak timbul.

"Bila nak ada anak?"

"Tak teringin ke nak ada anak?"

Dan yang paling terbaik bila dikurniakan anak..rapat-rapat pulak. Mesti ada mulut-mulut akan bertanya pulak. "Rapatnya anak, tak merancang ke?"

Allahuakbar..tak terfikir ke setiap kali soalan tu diajukan, apa yang dirasakan oleh insan yang terpaksa menjawab soalan seperti itu. Mungkin aku yang usia perkahwinan belum menjejak umur setahun, kadang terkesan dengan soalan seperti itu..apa agaknya perasaan orang yang telah berkahwin 2 tahun, 5 tahun atau 10 tahun tetapi masih belum dikurniakan cahaya mata. 

Kepada yang si penanya..berfikirlah sebelum bertanya, luangkan sedikit masa untuk letakkan diri anda ditempat mereka. Cuba selam dan faham kedukaan mereka. Takde siapa yang mahu diuji seperti itu. Sekali lagi..tak perlu kot nak pertikaikan urusan Allah S.W.T.

Asalnya soal jodoh, jauh pulak aku topik aku tersasar. Tapi memang ianya semua berkaitan. Sebut soal jodoh..takkan boleh lari daripada soal rezeki dan takdir Allah. Semua tu berada pada paksi yang sama, tidak berpusing jauh..


Soal jodoh..kita sambung ke persepsi jodoh 2. 

Selamat Pagi Isnin

Assalamualaikum..

Hai. Dah lama tak sapu sawang dekat blog ni. Berhabuk habis dah. hehe. Siapa yang tengah bekerja tu, selamat bekerja aku ucapkan. Tapi jangan duk asyik sangat dengan blog kau orang tu ye. Usha sikit sekeliling. Tah tah bos kau ada blakang tu tengah perhati. Sakan online nampak??

Tu untuk yang bekerja, untuk surirumah pulak..selamat melakukan kerja rumah bagi yang rajin dan selamat tidur bagi yang malas (spesis aku la tu).

Dulu zaman belajar, asal isnin je rasa macam..why isnin? whyy.. Puncanya tak habis lagi mood bercuti sabtu ahad tu terbawak sampai isnin. Bila dah bekerja ni, alhamdulillah rasa okay rasa cergas sebab dah puas rehat masa weekend kan. Kononn


So jangan membenci hari isnin okay. Jom sama sama menambah pahala :)





17.4.15

Tidak ada tajuk..


Assalamualaikum..

Sempena tengahari yang maha mengantuk ni, so tiba-tiba teringin nak update blog. Lepas dah bukak bahagian 'write new entry' ni..terus terdiam sambil sepi memandang laptop. 

"eh..aku nak tulis pasal apa ni?" blurrrr..

Otak ni dah asyik fikir pasal office dan site je, dah loading nak fikir pasal benda lain. Nak cerita pasal kerja aku, nanti syok sendiri pulak. Yelah..pasal kerja? Tengah jaga indon kat site..siapalah yang nak tahu. Projek pun baru nak stabil setelah macam-macam problem, Haa mai kaih pakat beli rumah dekat Gerik ni..huhu

Okay try sembang pasal GST? Eh yang tu pun orang dah muak dengar..takkan nak cerita pasal itu lagi tak habis-habis. Rungutan rakyat picisan macam kita ni bukan ada orang ambil peduli pun kan. Daripada everyday duk fikir pasal GST, banyak mana yang kita dah melabur untuk GST ni, maki hamun pasal GST..baiklah aku redha je. Berbelanja sekadar yang termampu.

Menteri feberet rakyat Malaysia, siapa lagi kalau bukan Ahmad Maslan kesayangan kita tu dah usulkan macam-macam untuk rakyat dia. Suruh kita bercucuk tanam, memasak sendiri dan yang terbaru kena berbasikal pulak nak pergi kerja. Huhu. Tak tahu nak react macamana bila part berbasikal tu. Cuba set depa yang try naik basikal dekat putrajaya tu dulu, maybelah ada rakyat nak ikut.

Cakap pasal politik ni memang boleh emo aku dibuatnya. Bukan sebab aku bencikan mana-mana parti..cuma aku tak suka dengan cara mereka yang menindas rakyat sendiri.

Eh dahlah buang masa cakap pasal benda tu..lupa pulak nak ucap Salam Jumaat semua! ;p



10.4.15

Bestnya dah bekerja..eh betul ke best?

Assalamualaikum..

Dah berbulan-bulan rasanya tak update blog ni. Bukan apa, sibuk sana sini job hunting. Dah setengah tahun mereput dekat rumah, maka perlulah lebih aggressive sikit kan nak secure kerja. 

So dah interview sana sini dapatlah kerja dalam Gerik ni jugak. Office pulak 2 minit je dari rumah. Alhamdulillah. Sebab kalau boleh taknaklah kena berjauhan dengan asbeng kan. Isteri mithali katanyeee..

Yang penting kerja ni berkaitan kos yang aku belajar, taknaklah kerja merapu-rapu sebab membazir je aku belajar sampai jadi tua cenggini. kehkehkeh. Sia-sia zaman remaja iolls dengan buku-buku tu semua kalau tak diaplikasikan sepenuhnya. Hiks,

Berbalik tajuk diatas, eh betul ke best kerja ni? Hahah actually payah aku nak jawab soalan aku sendiri. Sebabnya masa duduk rumah jadi suri rumah, boleh manage time sendiri..dan yang paling bestnya boleh syok sendiri..hukhuk. Kerja dah settle bolehla berguling depan tv.

Now dah bekerja kenalah follow time yang ditetapkan dan sebagainya. Kena pandai bahagi masa antara rumahtangga, suami dan kerja. Haa tak ke pening tu. Kalau wife yang dah lama bekerja tu..mesti baca blog ni sambil monolog dalam hati, 

"ek eleh dia ni orang dah kerja lama dah kot, relax je..saje nak kekecoh kan.."

Uwaa sentap ah cenggini..sorrylah ye..saya insan yang lemah dan baru setahun jagung dalam pembahagian masa antara kerja dan rumahtangga. Kadang manusia tak bersyukur atas nikmat dan rezeki yang Allah kurniakan. Yang duduk rumah dapat peluang pelihara sendiri anak, jeles tengok orang lain bekerja ada duit sendiri. Yang dah bekerja jeles pulak tengok orang yang duduk rumah boleh didik anak sendiri. Serba macam-macam manusia sekarang ni kan.

Satu lagi kes, kadang isteri dah bekerja..dapat pulak suami yang penyakit 'M' nya sangat ketara. Apa M tu? Apa lagi kalau bukan malas. Kesian isteri kadang balik kerja baju pun tak sempat tukar terus kedapur nak masak, mana dengan anak-anak yang merengek..yang si suami tu boleh pulak boleh buat dek je tengok tv. Tak kesian ke dekat isteri awak tu kan. Tak tolong semua, tolong sikit-sikit mana yang mampu pun dah okay rasanya. Haa..meh nak selit sikit.


Alhamdulillah asbeng dah makin rajin sekarang ni. Tolong buat kerja rumah mana yang aku tak sempat settle sebelum pergi kerja.Dan yang paling best dia dah belajar masak..sedap pulak tu. Ohh heaven..sayang awak encik asbeng. Lelaki ni bila dah takde option, semua benda boleh je nak buat. Kalau ada option untuk bini yang buat..memang susahlah dia nak offer diri.

Ehh dah lama tak membebel..panjang pulak sekali luah. Hehhe suka syok sendiri katanya.