31.1.15

Let's find out; Kita ni Bodoh ke tidak???


Assalamualaikum..
**sticky post, scroll down for new entries**

Sebelum tu jom tengok promosi terbaru di SiniSini dan Sini


Jom tengok apa bendanya tajuk entri aku ni. Tajuk ni sebenarnya tajuk satu kempen yang dijalankan oleh satu company nama www.dontbodoh.com. Kempen ni adalah untuk kita membuat perbandingan di antara semua syarikat telco di Malaysia ni. Company ni adalah satu independent entity, maksudnya tiada sebarang link pun dengan mana-mana syarikat telco tersebut. Apa maksud syarikat telco? Syarikat telco tu contohnya macam Maxis, Digi, Celcom etc.


Okay..apa motifnya kempen ni diadakan? Sebenarnya dengan kempen ni, nanti kau orang boleh survey mobile plan yang kau orang langgan selama ni berbaloi ke tidak. Lepastu dia akan buat perbandingan dengan mobile plan yang kau orang ambil tu dengan mobile plan yang ditawarkan oleh syarikat telco lain. Faham ke idak ni? Ala..tak payahlah fikir panjang, jom lah try. Bukan kena bayar pun, free aje. Best jugak buat survey-survey ni.  So kau orang pun boleh compare pilihan mobile plan kau orang selama ni berbaloi-baloi ke atau membazir. Kalau tak berbaloi mesti kena boo je nanti, hehehe.



Aku punya result survey adalah GOOD dan berada dalam dalam range 'not too bad' untuk mobile plan yang aku guna ni. Kau orang pulak taknak tahu ke result kau orang? Survey free je tau.

Apalagi..jom try survery ni dekat WWW.DONTBODOH.COM 


p/s : dapat result apa, mehla share dengan aku :)


17 comments:

  1. hihi. kita dah try. Nasib baik dapat result tak bodoh. Hahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe bagus-bagus. takut jugak kena bodoh sekali atas kepala..hehe

      Delete
  2. Replies
    1. Jemputlah try..bolehlah compare plan internet mana lagi bagus dan jimat :)

      Delete
  3. dah try.. hehe..
    dapat good utk celcom dan so so jer utk maxis..

    ema.. sue copy paste ayat ema letak dalam blog.. sorry ek.. hehe.. kredit kat ema :)

    ReplyDelete
  4. hi :)
    blog anda menjadi 'mangsa' review. ;D

    http://nikainaa.blogspot.com/2015/01/review-mereka-yang-awesome-part-3.html

    ps: sambil2 nk mcuba dontbodoh ni. hehe

    ReplyDelete
  5. arghhhhh..baru nak uji..tp xdapat masuk website.. kena block..! T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laa apsal kena block? Hehehe rugi rugi..

      Delete
  6. salam
    singgah follow chenta shima :)

    ReplyDelete
  7. hamboihhh nama website tu menggoda ego untuk mencuba tu... nak meyakin diri yg diri sendiri tak bodoh... hehehe.... jap check saya punya result... hahaha sorry saya pakai tune excel yg bisnes tu... so takleh nak join (tetiba terasa sangat bijak...) hehehe

    salam kenal dan salam singgah

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal kembali. :)

      Alhamdulillah tergolong dalam golongan bijak pandai..hehe kadang2 pakej mobile plan yang kita ambik ni memang cekik darah..

      Delete
  8. Replies
    1. Thanks singgah..nanti saya balas kunjungan ye :)

      Delete
  9. thx drop komen
    salam kenal
    :)

    ReplyDelete