14.1.15

Special Tips for my blogger friend


Assalamualaikum..

Ni ada special tips nak share dengan kau orang semua. Manalah tahu kot ada yang masih blur dengan cara pemakaian yang betul kan? Terbuat scarf ke, handkerchief ke..kan naya. Haha, i'm just joking okay.




Teringat pulak anak sedara yang berumur 3 tahun dan diajar memakai underware, Sebelum tu akak aku belikan yang kosong, one day saja belikan yang ada tulisan bahagian belakangnya, dia taknak pakai dan campak underware tu sambil menjerit;

"Dhawi tanak pakai, ni token mama!"
(translate: Dhawi taknak pakai ni, underware mama!)

Dia campak underware tu sebab maybe dia ingat itu mama dia yang punya, sebab bercorak. Aku rasa mindset dia bercorak tu girl yang punya. Lepastu selamba badak je panggil underware tu token, maksudnya stokin. Dia ingat asal kena sarung je, namanya stokin kot. Hahaha macam-macam hal.



5 comments:

  1. Replies
    1. Haha..kenapa blur? Biasa pakai dekat kepala ke? haha

      Delete
  2. kenapa dia takut dgn spender yg ada tulisan..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe dia tak takut..dia anggap perempuan kot sebab bercorak kononnya. Haa dah edit, thanks highlighted ye. Jangan lupa click click nuffnang akak tau, jasamu akan ku balas..ecewah :D

      Delete
    2. saya tak daftar nuff pun kak.. tak dapat tgk/klik2 iklan akak..
      sya fikir yg xdaftar join nuff mmg tak nampak iklan2 kat blog yg da jadi nuff. huhu

      Delete