27.1.15

Pelukan ke Syurga


Assalamualaikum..

Sebelum tu jom tengok promosi terbaru di SiniSini dan Sini


Pagi-pagi mak dah call aku tanya kabar, haihh rindu dekat mak tercinta. Dia pun mesti rindu dekat aku. Heehee. Kau orang walaupun yang dah ada anak tu, jangan lupa selalu call mak dan tanya khabar dia orang. Tambahan yang tengah belajar tu, asyik sibuk dengan kawan-kawan. Dah takde duit baru ingat mak abah kan.


Jangan sia-siakan mak abah kita selagi mereka masih bernyawa. Bila mereka dah tiada, tak guna nak meratap menangis dah. Hargailah sementara mereka masih didepan mata. Mungkin mak kita tak cakap kalau rindu, tapi sebenarnya kalau kita call..hanya Allah yang tahu betapa gembiranya hati mereka. Tak caye? Try call lepastu cakap, "rindunya dekat mak."

Buat yang bujang tu..daripada call bf/gf cakap rindu, baiklah call mak abah. Daripada pegang tangan bf/gf, baiklah pegang tangan mak abah. Dan daripada peluk erat gf/bf kau orang yang tentu-tentu haram untuk kau orang, baiklah peluk erat mak abah kat rumah tu. Redha mereka kita dapat, redha Allah pun kita dapat..sebab itulah PELUKAN KE SYURGA untuk kita.

p/s: Yang dah kahwin, jom peluk suami / isteri masing-masing. Jangan menggatal peluk isteri / suami orang lain pulak tau..huhu.


No comments:

Post a Comment