12.3.15

Tips cantik luar dan dalam

Assalamualaikum..

Sumber : facebook

Haa jomlah cuba ye. Jangan asyik nak tonyoh produk mahal-mahal je dekat muka tu. Lepas tu hati tu jarang nak dibersihkan. Hati kita ni macam filter air jugak..lama-lama akan makin kotor dan tersumbat jikat tidak dicuci kalau input masuknya perkara yang tak bersih je. 

Fikir-fikirkan ye :)

3.3.15

Earn money with Nuffnang | CPUV #11 2015

Assalamualaikum..

Hai dan hai lagi. Meriah sangat nak update pasal rezeki february itu hari ye. Moga march ni pun dimurahkan rezeki jugak. Bolehlah kumpul duit pergi holiday. InshaaAllah. Hakhak.


CPUV yang kesebelas ni datangnya dari PDB CNY Coffee Break. Macam biasa, haruslah nak ucap terima kasih yang berbakul-bakul kepada advertiser iaitu PETRONAS Dagangan Berhad dan jugak Nuffnang kesayangan kita semua. Ecewahh bodek tak tahan.

Nak tahu apa itu PDB CNY Coffee Break ni apa, jemputlah klik iklan kalau ternampak duk tergedik-gedik dekat ads box aku di tiga penjuru itteww. Hehe. 


Atas ni antara contoh iklan yang keluar dekat blog ni. Daa~

Haa jom terjah SINI atau SINI jugak!


Earn money with Nuffnang | CPUV #10 2015

Assalamualaikum..

Hai. Nampak nau malasnya aku minggu ni nak menaip. Sama ada update entri berkenaan CPUV atau CPC je. Selain tu tak tahulah nak update apa dah. Huahua.


Okaylah teruskan ke tajuk asal. CPUV yang ke 10 ni datangnya dari South Australia Tourism. Thanks ye sebab sudi singgah blog aku ni dan tak lupa jugak thanks kepada Nuffnang yang masih memandang blog yang kian sepi ini. Haha.

Sebenarnya tak berapa tahu juga tentang South Australian Tourism ni, nak pergi jenguk iklan pasal ni kejap lagi. Kalau kau orang pun nak tak tahu, jemputlah klik kalau iklan ni keluar ye. Boleh jugak tengok promosi apa dan tempat-tempat pelancongan yang menarik di Australia.


Salah satunya macam contoh yang aku paparkan diatas ni ye. Ewah guru bahasa sangat guna paparkan. Heehee

Haa jom terjah SINI atau SINI jugak!

2.3.15

CPC for February 2015

Assalamualaikum..

Hai semua. Panas betulkan cuaca sekarang ni. Duduk rumah pun dah macam dekat sauna. Lepas ni bolehlah nak feeling-feeling artis korea kan, tapi version malap. Dekat Korea kan macam wajib kalau nak cantik kenalah lepak spa n sauna.

Dua tiga hari ni datang mood malas, macam biasa scroll sana sini itu ini, lepas tu laju je shutdown laptop. Sambungannya berguling depan tv main game FunRun2 dekat handphone. Siapa suka main game tu? Kita geng! Tihihi

Tapi kena ingat jugaklah ye. Kalau dah jadi wife tu tambahan mak orang pulak lagi, jangan nak duk ralit sangat tengok gadget je ye. Kerja rumah tu uruskan dulu, anak dan suami kena layan dulu. Dah setel semua bolehlah nak buang masa godek-godek gadget kau orang tu. Jangan bagi suami alasan nak menduakan kita. Sesetengah orang laki sekarang ni memang pantang jumpa excuse je nak cari lain. Huhu mintak simpanglah kan.

Eh dah tiga perenggan tapi satu pun takde kena mengena dengan tajuk. Tapi takde apa nak terangkan pun pasal tajuk. Eh tengok jelah ek CPC Feb punya versi ni. Takde banyak mana pun, jadilah nak beli jajan dan gula-gula.


Siapa nak share tips macamana nak increase earning dengan CPC ni, jemputlah komen ye. Mana tahu kotlah lepas share info, Allah tambah rezeki kau orang pulak ke. Hehehe share ilmu tu pahala pun dapat.

Haa jom terjah SINI atau SINI pulak!



1.3.15

Alhamdulillah | Hanis Zalikha memilih untuk bertudung

Assalamualaikum..

Alhamdulillah sekarang ni semakin ramai personaliti tv, pelakon dan jugak penyanyi telah berhijrah kepada sesuatu yang lebih baik iaitu memilih untuk bertudung. Terbaca luahan Hairul Azreen dekat akaun instagram dia;
Wanita Hiasan dunia, Seindah Hiasan adalah Wanita Solehah, #Alhamdulillah bakal tunang saya sudah berhijab #1March2015

 hanis zalikha bertudung

So sweet tau pasangan dua sejoli ni. Baguslah kan. Tak lama lagi dah nak bertunang seterusnya nak berumahtangga memang baguslah kan ambil pendekatan untuk berubah kepada perkara yang lebih baik. 

Semoga dipermudahkan Allah kedua pasangan ini, Hairul Azreen dan Hanis Zalikha untuk mendirikan rumahtangga kelak. Amin.